Welkom! 

Atelier aan de Streepen is toegankelijk voor iedereen!   
Voor jong en oud, met- of zonder beperking. 

Even voorstelllen
Ik ben  Ingrid van den Boom, getrouwd en moeder van 4 kinderen.
Oorspronkelijk was ik ergotherapeut. In 2008 ben ik begonnen met een atelier aan huis.
Tijdens mijn opleiding ergotherapie heb ik veel creatieve activiteiten geleerd en daarbij geleerd om te kijken wat nodig is om mensen met een beperking optimaal en/of  zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren.  Ik heb jaren gewerkt als ergotherapeut (m.n. met volwassenen en ouderen)  en heb steeds veel cursussen op het gebied van creatieve activiteiten gevolgd.
Later heb ik veel gewerkt met (basisschool)kinderen  en ook met jongeren met een beperking.

Om kindertekeningen beter te kunnen begrijpen en mensen beter te kunnen coachen, heb ik in 2019 en 2020 enkele opleidingen gevolgd bij 'Tekenen is meer'.

Ik begeleid jong en oud, met en zonder beperking, bij verschillende creatieve activiteiten  in mijn atelier en op andere locaties. Afhankelijk van de groepsgrootte en de benodigde hulp, begeleid ik de activiteit alléén of zorg voor een extra begeleider.

Geschikte werkplek en materialen 

Er wordt rekening gehouden met ieders mogelijkheden en beperkingen.
Voor iedereen kijk ik naar een geschikte werkplek  bv. een plek om staand of zittend te schilderen, gebruik van een lagere of hogere tafel en/of een tafel met een loupelamp, een geschikte stoel of kruk. Indien nodig pas ik gereedschappen aan. 

Het is belangrijk dat je bij aanmelding aangeeft of er bijzonderheden zijn waar ik rekening mee moet houden (krachts-
verlies in arm/hand, slechtziendheid of andere lichamelijke beperkingen, een verstandelijke beperking, psychische problemen, hulp nodig bij toiletbezoek)

De toiletruimte is vrij groot en enigszins aangepast. De ruimte is toegankelijk met een rolstoel. 

Samenstelling en grootte van de groep  

Bij de cursussen werk ik altijd in kleine groepjes, waardoor ik iedereen voldoende individuele aandacht kan geven. Meestal zijn het groepjes van 3, 4 of 5 personen: mensen met- en mensen zonder beperking samen.  

Bij workshops en feestjes overleggen we over het maximaal aantal deelnemers.  Binnenshuis kunnen ongeveer 12 mensen tegelijk werken. Afhankelijk van de groepsgrootte en soort activiteit bekijk ik of ik het alléén begeleid of met extra hulp. 

Bij het atelier of op locatie 

De meeste activiteiten zijn in het atelier binnenshuis. Bij mooi weer drinken we koffie/thee/frisdrank op het terrasje achter het atelier en/of wordt er buiten gewerkt. Op verzoek kan een workshop of feestje ook gegeven worden op een andere locatie. 

Vóór het atelier. 

Binnen in het atelier. 

Het tuintje  achter het atelier. 

Creatieve activiteiten voor kinderen
In 2024 kinderactiviteiten en ouder-kindworkshops.  Meld je persoonlijk bij mij als je op de hoogte gehouden wilt worden van de creatieve activiteiten voor kinderen.  Ik neem dan altijd contact met je op als er weer nieuwe kinderactiviteiten georganiseerd worden in het atelier.  

Daarnaast is het altijd handig om de site van Sjors Creatief Bernheze in de gaten te houden.  

Zie ook verder bij  Kinderworkshops.


Tekenen, schilderen, knutselen voor groepjes,
kinderen van 4 t/m 7 jaar en
kinderen van 8 t/m 12 jaar.
Voortaan structureel met vaste groepjes van maximaal 6 kinderen. Voorlopig alleen op zaterdagmiddagen. Mogelijk ook op een ander dagdeel in de week. Belangstelling om hieraan mee te doen?  Fijn als je het meldt! 

Zie verder bij Cursussen en bij Schilderen

  


Nieuw: schildercursus voor volwassenen op woensdagavonden, 1x per 2 weken 

Zie verder bij Cursussen en bij Schilderen Atelier aan de Streepen

De Streepen 36

5473 PE Heeswijk-Dinther 


06 - 57 34 37 36 

ingrid@atelieraandestreepen.nl

KvK 17229506


Route